TOQ Talent går i luften!

23.07.2024 12:00

‎Tidligere på året kunne vi fortælle at vi hos OB Q intensiverer ungdomssatsen. Først kunne vi afsløre at Bo Sundahl blev talentchef for U12-16 og dernæst at Henrik Nielsen skulle blive head of coaching. Som en del af ansættelserne og det øgede fokus på ungdomsarbejde, lancerer vi nu en række tilbud og initiativer - Og det første søsætter vi nu: TOQ Talent. 

For at understøtte udviklingen på Fyn har OB og TOQ  (Team Odense Q) startet et ambitiøst projekt, TOQ Talent. TOQ Talent er målrettet pigespillerne i årgangene U12-U14 og skal hjælpe spillere og seriøse pigemiljøer på Fyn med at forbedre rammerne for de mest dedikerede spillere. Målet er, at vi i fremtiden kan få mange fynske pigespillere i striber ligesom Dikte Bang, Ajla Habibovic eller Ida Marie Jørgensen. 3 Spillere der alle har været igennem talentmiljøet i OB Q. 


TOQ Talent (U12-U14)

TOQ Talent er et nyt tilbud rettet mod spillere i årgangene U12-U14 med formålet at forberede flere fynske spillere til DBU og OB Q’s spillestilsprincipper. Tilbuddet omfatter ekstra træninger, éndags camps, træningskampe og stævner som supplement til spillernes egen træning i klubben.

Parallelt med træningen vil spillerne følge vores Stjernespiller-koncept for færdighedstræning, og vi vil arbejde med de fysiske og mentale aspekter af at blive elitespiller under camps og kampe. Træningen og talentarbejdet vil foregå i samarbejde med spillernes egne trænere i moderklubberne, som også inviteres til træning og samlinger.


Praktisk information

Opstart: Uge 31 2024 med introforløb i august og september.

Pris: Gratis for samarbejdsklubber, 500 kr. per halvsæson for øvrige.

Egenbetaling ved camps og stævner.

Målgruppe: Årgang 2011, 2012 og 2013

Pladser: Ca. 15 pladser per årgang. Fastsættes endeligt efter introforløb.

Tilmelding: Link til registrering

Trænere: Persongalleri

 

AKTIVITETER I AUGUST

Uge 31+32: 

• Torsdag 1. aug. 17:00, TOQ Talent Træning (U14,13,12) 

• Lørdag 3. aug. 10:00, TOQ Talent Træning (U14,13,12) 

• Torsdag 8. aug. 17:00, TOQ Talent Træning (U14,13,12) 

• Søndag 11 Aug. 13:00, TOQ Talent Træning (U14,13,12) + Introduktionsmøde 14:45 


Uge 33: 

• Torsdag 15. aug. 17:00, TOQ Talent Træning (U14) 

• Fredag – Søndag 16-18 aug. Stensballe Cup U13.

 

Uge 34:

• Torsdag 22. aug. 17:00, TOQ Talent Træning (U14)

• Fredag 23. aug. 17:00, TOQ Talent Træning (U13,12)



Stensballe Cup (U13) 

Vi deltager i Stensballe Cup 11-13 august med et blandet BM og TOQ Talent U13 hold. 13-15 spillere da vi skal spille 6 kampe på 48 timer (fredag til søndag). 

• Fokus: Basale spillestilsprincipper og begreber. 

• Pris per deltager: 1.100,- 



FAQ

Q: Hvem kan deltage TOQ Talent?

A: TOQ Talent er for fynske årgang 2011, 2012 og 2013 spillere som vil mere. Deltagelse skal dog accepteres af din klub og/eller træner, da vi ønsker at involvere spillerens træner i spillerens udviklingsområder.

 

Q: Jeg er i tvivl om min pige er god nok til at komme med?

A: Det vigtigste er at hun brænder for fodbold og elsker at træne. Vi kigger på mange andre parametre end pigens aktuelle niveau, når vi vurderer spillerne. Vores bedste råd er at komme til introduktionstræningerne.


Q: Hvad sker der, hvis der ikke er en plads efter introforløbet?

A: Vi ønsker at stimulere så mange piger som muligt til at træne ekstra, men har også en maksimal kapacitet. Spillere som ikke får en fast plads i første omgang vil blive tilbudt gæste træninger, så vi kan følge udviklingen.


Q: Må min pige deltage selvom hun kun er U11?

A: Piger som er yngre end målgruppen vil som udgangspunkt blive henvist til vores RKT-træning som afvikles de fleste fredage i samarbejde med Dalum/Næsby.

 

Q: Hvis min pige bliver udtaget til TOQ Talent skal hun så skifte klub?

A: Nej. Hele formålet med TOQ Talent er at fastholde spillere så længe som muligt i deres normale

miljøer. 

 

Q: Min pige er også med i DBU U14 talenttræning. Kan man være med begge steder?

A: JA. Vores træning er tilrettelagt og tilpasset DBU’s talent træninger ligesom vi som licensklub arbejder tæt sammen med DBU.

 

Q: Hvilke dage vil ekstra træningerne foregå?

A: Træningerne vil være fordelt på onsdage, torsdage og fredage. Aktivitetskalender vil blive opdateret i god tid.

Q: Skal man også spille kampe med TOQ Talent?

A: Ja, det er en del af konceptet. Der vil både blive træningskampe og turneringer. Målsætningen er at spillerne skal spille 40 kampe pr. år inkl. deres klubkampe.

Q: Hvad hvis træningen falder sammen med klubaktivitet?

A: Vi forventer at spillerne prioriterer TOQ Talent aktiviteterne, men har respekt for at det også skal fungere i klubben. Prioritetsrækkefølgen er 1) DBU Samlinger 2) Kampe, 3) TOQ Talent 4) Klubtræning.


Q: Hvem kommer til at træne spillerne?

A: Det vil være en blanding af licenstrænere og gæstetrænere. Se vedhæftede persongalleri. Ansvaret for træningen og træningsplanlægning ligger hos Bo Sundahl, som er vores TOQ Talentchef for U16-U12.


Q: Hvordan udtager i spillere til de planlagte stævner?

A: Spillerne skal melde sig til rådighed til stævnerne og så vil vi udtage den forventede spillertrup 2-3 uger før stævnet. Stævnerne er for os udviklingsstævner, så alle som er med i TOQ Talent vil blive udtaget til 1 eller flere stævner.