Vejle Boldklub udnyttede sine chancer i en ellers OB-domineret træningskamp

13.07.2024 09:24

Selvom der blev leveret en flot, stribet kamp i store dele af kampen, var det mod alle forventninger hjemmeholdet, der kunne slutte preseason af med en sejr.

Vejle Boldklub – OB 5-2 (1-1)
0-1: Elias Hansborg (35.)
1-1: Vejle Boldklub (40.)
2-1: Vejle Boldklub (48.)
2-2: Elias Hansborg (52.)
3-2: Vejle Boldklub (55.) 
4-2: Vejle Boldklub (60.)
5-2: Vejle Boldklub (84.)  

Kampens forløb:
I sæsonens sidste test gik turen til Vejle, hvor vi mødte superligaklubben i en kamp. De sidste tangenter skulle justeres til, inden vi på lørdag møder Esbjerg fB i sæsonens første kamp. For at imødekomme dagens modstander vil dette kampreferat kun indeholde spillernavne, der til dagligt optræder i striber.

Kampens start blev en smule rodet, da det var to hold, som begge gerne ville have styring på kampen. Derfor havde begge hold også svært ved at komme frem til afslutninger, da der var tale om to stærke defensive indsatser.

Den første store chance tilfaldt hjemmeholdet, da en vejlemand opsnappede bolden ved midtercirklen og satte fart mod mål. Viljar Myhra, der i dagens anledningen også bar anførerbindet, kom flot ud af sit mål og fik afvist skuddet.

Efter 15 minutter blev kampen om spilstyringen afgjort, og det var primært et stribet pres mod Vejles mål, der blev lagt for dagen, mens hjemmeholdet forsøgte at skabe omstillinger den anden vej.

Kort tid efter fandt Don Deedson en Luca Kjerrumgaard inde i feltet, som trak mod baglinjen og forsøgte skarp at sende bolden mod mål, men skuddet blev afvist til hjørne.

Hurtigt gik det den anden vej, hvor vejlenserne igen opsnappede bolden og satte fart alene mod mål. Skuddet blev dog ingen sag for Viljar Myhra, der kunne se det overplacerede skud gå langt over målet.

William Martin skabte den første helt store OB-chance, da han modtog en stikning i venstre side af banen, løb dybt og sendte et hårdt, fladt indlæg ind foran målmanden, men Don Deedson fik lige nøjagtigt ikke foden på til et stribet mål. På det efterfølgende hjørnespark faldt bolden ned til selvsamme William Martin bagerst i feltet, som trykkede bolden mod mål. Skuddet blev afvist, men bolden landede for fødderne af Bjørn Paulsen, som skød flot mod mål, men desværre sprang en VB’er ind og reddede bolden på stregen.

Spillet blev mere og mere stribet, og derfor var det også fuldt fortjent, da Elias Hansborg modtog bolden i feltet og sikkert sparkede os foran.

Kort tid efter var William Martin ved at fordoble scoringen. Leeroy Owusu modtog en lang bold over i sin højreside, hvor han trak ind i feltet og lagde bolden hårdt ind til den unge offensivspiller, der trykkede hårdt på første gang. Bolden susede desværre lige over mål.

Desværre holdt føringen ikke længe. Et tvivlsom frispark blev dømt på kanten af feltet, og herfra blev bolden elegant sendt ind til 1-1.

Der gik ikke længe før William Martin var på spil igen. Halvvejs oppe på Vejles banehalvdel opsnappede han bolden og fluks sendte den videre op til Luca Kjerrumgaard, der lige akkurat missede målet.

Fra anden halvlegs start snød en vejlespiller det stribede forsvar, selvom det ellers lignede en klar offside. Alene med Viljar kunne han loppe den ind i nettet til 2-1.

Alasana Manneh forsøgte kort tid efter at rette op på skaden med et langskud, som sendte VB-keeperen på arbejde.

Men det var igen Elias Hansborg, der skulle nette for striberne, da han opsnappede bolden i Vejles opbygning fra feltet, og helt uden kunne sende bolden i nettet til 2-2.

Lykken varede ikke længe, da en for hård tackling i feltet, kostede et straffespark, som bragte hjemmeholdet foran igen.

Hvis man kunne tale om, at resultatet ikke stemte overens med spillet på banen, så var det særdeles gældende her. Der blev leveret en stærkt OB-spil omkring Vejles felt, hvor ofte lige var den sidste aflevering eller afslutningen, der lige skulle justeres til. Og derfor gav det heller ikke mening, da Vejle igen kunne sende bolden i nettet. Igen var der tale om en situation, der fra afstand godt kunne ligne en klar offside, men flaget blev nede, og Vejle kunne heade bolden til 4-2.

Det fjerde VB-mål tog lidt brodden af det stribede offensivspil, og kampen blev mere flyttet til midten af banen, med nogle enkelte stormløb i begge retninger. Det var dog igen vejlenserne, der fik mulighed for at udbygge sin føring, da de bragte sig foran med 5-2 i kampens slutfase.

Kort før tid pressede Luca Kjerrumgaard på, hvilket skabte en stor mulighed for os. Johannes Selvén opsnappede bolden og sendte et cut back ind til Noah Lassen, som lige nøjagtig missede målet.

Det blev kampens sidste store chance, og på trods af en flot spillet kamp for os i størstedelen af kampen, er det hjemmeholdet fra Vejle Boldklub, der kunne fejre en sejr i den sidste preseason-kamp. 

Næste kamp:
Lørdag den 20. juli kl. 16.00 mod Esbjerg fB, Blue Water Arena.