Viljar Myhra er ny anfører i OB

19.07.2024 08:35

Når sæsonen sparkes i gang på lørdag kl. 16.00, så bliver det norske Viljar Myhra, der vil bære anførerbindet. Cheftræner Søren Krogh har nemlig valgt målmanden som anfører, mens Jakob Bonde vil være viceanfører.

Viljar Myhra går forrest på banen med anførerbindet om armen, når vi i morgen skyder den nye sæson i gang mod Esbjerg fB, da Søren Krogh har peget på ham som klubbens nye anfører.

- Viljar er OB’s anfører i den kommende sæson, fordi han har en meget, meget stærk karakter. Han repræsenterer de værdier – både som menneske og som professionel fodboldspiller – som vi gerne vil kendetegnes ved. Hvis vi kan få mere af ham og mere af hans blod ud i alle de stribede spillere, vi har her, så står vi et rigtig godt sted, siger Søren Krogh.

Viljar Myhra har været en ledende karakter i spillertruppen, siden han i januar kom til OB, og Søren Krogh mener da også, at han bidrager med en masse positive egenskaber i truppen:

- Der er noget kraft i ham og en meget sund og god måde at være en OB-spiller på. Han har nogle gode værdier, og han er god til at skabe sammenhæng, så det er et naturligt skridt for ham i hans karriere – udover at være en fantastisk, dygtig spiller, siger cheftræneren.

Viljars Myhras lederskab vil understøttes af midtbanespilleren Jakob Bonde, der er ny viceanfører i klubben.

- Det er et meget naturligt valg, da Jakob har masser af erfaring og er gået forrest som anfører i de andre klubber, han har spillet i. Vi er meget bevidste om at tilføje truppen noget karakter og noget lederskab, og det var også en af de perspektiver, der lå i at hente Jakob. For udover at han er en dygtig fodboldspiller, så har han et enormt lederpotentiale. Så det var en kalkuleret signing også med henblik på, at han skulle være anfører eller viceanfører i OB, siger Søren Krogh.

- Det er virkelig stort for mig at være anfører i en så stor og traditionsrig klub

Klubbens nye anfører, Viljar Myhra, kom til OB i vinter fra Strømsgodset IF, og siden har han siddet sikkert på pladsen som førstemålmand i klubben. Og fra den kommende sæson bliver det med anførerbindet om armen.

- Jeg er på kort tid blevet meget glad for klubben og byen, og selvom vi har haft nogle dårlige præstationer, så har der hele tiden været støttende ord og positive kommentarer, når jeg har mødt folk i byen. Det har været helt utroligt, hvordan både byen og fansene har taget imod mig, så det er virkelig stort for mig at være anfører i en så stor og traditionsrig klub, som OB er. Det er et stort ansvar, men det er noget, jeg ser på med positive øjne og med en vældig stolthed, siger Viljar Myhra.

Den 27-årige målmand har allerede båret anførerbindet i sommerens træningskampe, og selvom det ikke var gældende kampe, var æren allerede stor.

- Det har været rigtig stort at bære anførerbindet i træningskampene. Specielt i den første kamp, hvor jeg gik på banen med anførerbindet på, var en speciel følelse og et stolt øjeblik for mig. Så det er med stor ydmyghed, at jeg bærer anførerbindet, og den ære det er, siger Viljar Myhra.

Vi sparker den nye sæson i gang – med Viljar Myhra som anfører – når vi i morgen kl. 16.00 gæster Esbjerg fB på Blue Water Arena. Du sikrer dig billet til sæsonpremieren her.