Elias Hansborg-Sørensen er ny mand i førsteholdstruppen

19.06.2024 09:40

Fra næste uge er Elias Hansborg-Sørensen ny mand på førsteholdet, da offensivspilleren rykkes op fra Akademiet.

Den 18-årige Elias Hansborg-Sørensen er ny mand i førsteholdstruppen, da han rykkes op fra Akademiets U19-trup frem mod den kommende sæson. Og det vækker stor glæde at skulle træne fast på det højeste niveau i lige netop OB:  

- Det bliver megafedt at være en fast del af førsteholdstruppen. Jeg glæder mig helt utrolig meget, og det er en stor drøm, der går i opfyldelse: at kunne kalde sig professionel fodboldspiller – og så i OB, som betyder rigtig meget for mig. Det er den største klub på Fyn, og som helt lille har jeg altid set op til spillerne inde fra OB, siger Elias Hansborg-Sørensen, inden han tilføjer: 

- Jeg har trænet en del med truppen og med holdet. Men det at blive en fast del af truppen, det at have ens hverdag her som førsteholdspiller og som professionel fodboldspiller og skulle træne med hver dag; det bliver bare helt vildt fedt at kunne træne på det højest mulige niveau her i klubben. 

Slem korsbåndskade holdt Elias ude i 2023 

Siden Elias Hansborg-Sørensen kom til OB fra Øens Hold-klubben Munkebo Boldklub har han repræsenteret klubben flot som topscorer i U17-Ligaen i 2022 og på alle danske ungdomslandshold fra U16- til U19-landsholdet. 

- Jeg kom til OB som U13-spiller fra Munkebo Boldklub. Her har jeg spillet lige siden, og klubben har troet på mig – også igennem den korsbåndsskade, jeg har haft – så klubben betyder rigtig meget for mig. Jeg blev korsbåndsskadet i december 2022, og det holdt mig ude i et års tid, og gennem hele den skade har OB været der ved min side og har vist, at de vil det her, og at de stadig tror på mig, siger Elias, der blev skadet i en træningskamp for førsteholdet mod Lyngby Boldklub. 

Han har været iøjnefaldende gennem hele sin ungdomstid 

Elias rykker nu fra ungdomsfodbolden på Akademiet til seniorfodbold med førsteholdstruppen, og det er da også en stolt akademichef, der nu sender ham fra reden. 

- Elias Hansborg er en spiller, som i bund og grund har været i øjenfaldende igennem hele sin ungdomstid på Akademiet. Det er en spiller, som er anerkendt i omklædningsrummet, på banen og på landsholdet for at være hårdtarbejdende og ydmyg, selvom han ved, at han er dygtig, siger Tonny Hermansen. 

- Der er ingen tvivl om, at den DNA han har, det er også den, vi ønsker. Og der er jeg sikker på, at med hans gå-på-mod og hans lyst og vilje, der vil han være en gevinst for vores klub og for vores førsteholdstrup, fortsætter akademichefen. 

Elias vil give ny dynamik i førsteholdstruppen 

Vores rekrutteringschef, Jimmi Nagel Jacobsen, glæder sig også over, at Elias fremover vil indgå som en fast del af førsteholdstruppen: 

- Det handler om at give truppen noget ny dynamik, som jeg tror, Elias kan bidrage til. Jeg regner med, at han skal bidrage med noget ungdomsmod, ærgerrighed og sult for at komme ind i seniorfodbold. Elias er en offensivspiller, som kan spille flere forskellige positioner, og så må vi se, hvordan det kommer til at se ud for ham, når det bliver seniorfodbold, siger Jimmi Nagel Jacobsen. 

Førsteholdstruppen har sæsonens første træning mandag den 24. juni, men her deltager Elias ikke, da han samme dag har sin sidste studentereksamen. Elias træner derfor først med sine nye holdkammerater fra tirsdag den 25. juni.