Noah og David Manata skriver tre år med Akademiet

10.06.2024 07:31

På vores succesfulde U15-hold render to dygtige tvillinger rundt, og de har i dag underskrevet en kontrakt, så de kan fortsætte deres udvikling de kommende tre sæsoner.

U15-holdet i OB sikrede sig i weekenden sølv i denne sæson, og på det hold finder man to dygtige tvillinger, Noah og David Manata, der nu kan fejre sølvtøjet med en kontrakt oven i hatten. Vi har nemlig indgået en treårig kontrakt med begge brødre, som nu kan fortsætte deres udvikling i klubben.

- Først og fremmest, synes jeg, det er fremragende, at vi nu har skrevet kontrakt med tvillingerne. Noah og David kommer fra vores gode samarbejdsklub Sanderum Boldklub, og har lige siden de ankom været spillere, man nemt har lagt mærke til. De har allerede fra barnsben haft et helt ekstraordinært niveau, og nu er vi kommet til et punkt, hvor vi skal tage det næste skridt. Vi synes, at begge to har et kæmpe potentiale, og derfor har vi valgt at skrive kontrakt, siger Tonny Hermansen, der er akademichef i klubben.

- Noah er en spiller, der er teknisk stærk

Selvom det kan være svært at kende forskel på de enæggede tvillinger, der lige er fyldt 15 år, så er de to vidt forskellige spillere på en fodboldbane. Noah, er en teknisk dygtig midtbanespiller, der nu er på kontrakt i OB.

- Noah er en spiller, der er teknisk stærk og har et godt blik for spillet. Men han er også en spiller, der skal til at lære, at det ikke kun er det, der er vigtigt ved fodbolden. Han skal til at arbejde med en større forståelse for det store spil, men det er jeg også helt sikker på, at han kan lære, fortæller Tonny og fortsætter:

- Han er sindssyg god til at kombinere i små rum, og han har et stort potentiale på midtbanen. Vi er glade for, at vi nu kan udvikle på ham de næste tre år.

Også Noah selv ser frem til at fortsætte sin udvikling i klubben, hvor han sammen med sin bror har spillet siden U13:

- Jeg er meget glad og stolt, og jeg ser frem til at arbejde videre på mig selv i klubben. Når man bor på Fyn, har man altid lært, at OB er den store klub, og derfor har det nok altid været en drøm, at det var her, man skulle skrive sin første kontrakt med. Det er jo bare en drøm, der går i opfyldelse.

- Jeg håber på, at OB kan være med til at bygge videre på min udvikling og gøre mig til en god fodboldspiller, siger Noah Manata.

- David er en spændende spiller

Ved siden af Noah sidder David, der nikker genkendende til sin brors overvejelser omkring deres nye kontrakter, inden han selv siger:

- Det er noget, jeg har glædet mig til, så jeg er også glad og stolt over, at det nu er sket, og det er noget, vi har fået en mulighed for at gøre. Jeg synes, at vi har fået lagt en god strategi for, hvordan jeg skal udvikle mig, så jeg er rigtig tilfreds med kontrakten, siger David Manata og fortsætter:

- Jeg synes også, det er fedt, at vi kan dele den her oplevelse sammen. At vi kan gå igennem både de hårde og de gode fodboldoplevelser sammen.

Modsat sin bror er David mere offensiv i sit spil, og derfor finder man ham typisk oppe i angrebet. Det var også her, Tonny blev imponeret af den unge stribe, første gang han så ham i aktion:

- Første gang jeg så David, var da han spillede en Øens Hold-kamp mod AGF, hvor han var angriber. Meget hurtigt scorede han tre mål, og jeg synes allerede dengang, at han havde et fantastisk drev med bolden og var meget optimistisk og gennembrudsstærk. Så allerede dengang så vi, at han lå inde med noget ekstraordinært, siger Tonny, inden har fortsætter:

- David er en spændende spiller, som også har taget nogle udviklingstrin, og vi er glade for, at vi får ham ind nu, så vi kan fortsætte udviklingen.

Begge brødre kom til klubben fra Øens Hold-klubben Sanderum Boldklub for tre år siden, og nu kan de fordoble deres tid i OB, da kontrakten løber helt frem til sommeren 2027.