DBU placerer igen OB blandt de bedste akademier i landet

24.05.2024 14:57

I dag har DBU offentliggjort sin rangering af landets fodboldakademiers talentudviklingslicens, og igen i år er OB at finde på femtepladsen med det næsthøjeste antal stjerner, der overhovedet er muligt.

Der er godt gang i talentudviklingen på Akademiet i Ådalen. Kigger man på placering i de ældste årganges liga, kan vi allerede nu fejre et mesterskab i U17-Ligaen, mens vi stadig spiller med om de sjove pladser i U15- og U19-Ligaen.

Og det er der en god grund til. OB’s Akademi har nemlig i flere år været blandt de bedste i landet, og da DBU i dag offentliggjorde rangeringen af licensberettigede akademier, så kunne man igen finde os på en femteplads med 4,5 stjerner ud af fem mulige.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi i Odense kan være med blandt de bedste, og det er fantastisk, at det arbejde også anerkendes udenfor Ådalen. Det kræver et stort arbejde fra de trænere og ledere, der hver dag gør en stor forskel for at sikre det niveau, vi er på. Det er jeg utrolig stolt af, siger Tonny Hermansen, der er akademichef i klubben.

I rangeringen er det især på kriterierne; Strategi, Organisation & HR samt Talentidentifikation, vi scorer højt på, og samlet set scorer vi altså point nok til en femte plads, hvor kun tre klubber har opnået de maksimale fem stjerner.

- En af vores fornemmeste opgaver er at udvikle spillere til vores førstehold, og derfor er vi også glade for at kunne se en stigning i scoren omkring Produktivitet, hvilket er sket ved, at mange af klubbens unge spillere får minutter på førsteholdet, mens de spillere, vi har solgt, også præstere i deres nye klubber, siger Tonny og fortsætter:

- Vi har også de seneste år haft flere landsholdsudtagelser end tidligere, hvilket også er med til at øge produktivitetstallet.  

Selvom vi også for to år siden opnåede 4,5 stjerner og en femteplads, har klubben og det arbejde, der sker på akademiet udviklet sig, da vi i år har opnået en højere score.

- Et stort klap på skulderen til alle klubben og på akademiet, som har været med til at muliggøre en flot score igen i år. Det gælder også vores mange samarbejdsklubber i Øens Hold og vores amatørafdeling, som er med til at skabe fundamentet for de spillere, der kommer ind på akademiet, slutter Tonny.

Du kan se hele DBU’s rangering af talentudviklingslicenser her!