Julius Berthel Askou Harvey rykker op på førsteholdet

23.05.2024 12:59

Julius Berthel Askou Harvey kom til vores akademi i sommeren 2022, og her har han gjort det så godt, at han nu rykkes op i førsteholdstruppen, hvor han har underskrevet en ny treårig kontrakt.

Den 17-årige centerforsvarer, Julius Berthel Askou, har denne sæson repræsenteret OB i U19-Ligaen. Men i den kommende sæson vil han træne fast med i førsteholdstruppen, da han netop har skrevet under på en fuldtidskontrakt.

- Julius besidder mange af de egenskaber, vi søger hos fremtidens OB-spillere. Det er derfor med stor glæde og stolthed, at vi ser frem til en fælles fremtid, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB.

- Det er megafedt, at jeg endelig kan kalde mig professionel fodboldspiller

For den kommende førsteholdsspiller er det også en stor ting, at han nu har sat sin signatur på sin første fuldtidskontrakt:

- Jeg synes, det er megafedt, at jeg endelig kan kalde mig professionel fodboldspiller, og så synes jeg, at det er fedt, at det er i OB. Der kommer til at ske mange ting her i den kommende tid, og der glæder jeg mig til at gøre mit for, at OB kan komme tilbage på rette spor, siger Julius Berthel Askou Harvey.

Julius kom til OB fra Silkeborg IF i sommeren 2022, og siden har han udviklet sig i Ådalens træningsmiljø, hvor det er blevet til kampe for både U17- og U18-landsholdet.

- De sidste to år har virkelig været gode for min udvikling. Trænerne og spillerne på Akademiet tog virkelig godt imod mig, og jeg har flyttet mig utroligt meget. Jeg er forhåbentligt nu klar til at spille førsteholdsfodbold, og der har Akademiet været en virkelig stor hjælp, siger centerforsvareren.

- Jeg har trænet gradvist mere og mere med førsteholdstruppen, og jeg har også været med i træningskampe. Her synes jeg, at de har været gode til at hjælpe mig på vej – både på banen og uden for banen – hvor de er gode til at tage hånd om én. Det gælder både spillere og trænere fra førsteholdet, men folk fra Akademiet har også været gode til at snakke med én og give små tips til, hvordan man kan forbedre sig.

Værtsfamilien gjorde det muligt at flytte fra Hammerum til Odense som 16-årig

Da Julius flyttede til Odense som 16-årig, var det samtidigt første gang, at han flyttede hjemmefra. Derfor er han også taknemmelig for, at han på Fyn kunne bo hos en værtsfamilie.

- Jeg havde muligheden for at tage på college eller at bo ved en værtsfamilie. Men en værtsfamilie mindede måske mere om det, jeg var vant til med tryghed og ikke stå for det hele selv, hvilket var rart, når der i forvejen var stort fokus på at danne en masse nye relationer.

- Min værtsfamilie har taget rigtig godt imod mig. De har virkelig været gode til at give mig et frirum uden for fodbolden og skolen, hvor jeg har kunnet være mig selv. Jeg er derfor utrolig taknemmelig for, at de har været så nemme at være sammen med. Det er virkelig nogle gode mennesker, som jeg aldrig kommer til at glemme, slutter Julius.

Julius Berthel Askou Harvey, der er søn af IFK Göteborgs cheftræner, Jens Berthel Askou, vil i de kommende uger færdiggøre sin gymnasiale uddannelse på Tornbjerg Gymnasium, inden han rykker op i førsteholdstruppen på en aftale, der løber frem til sommeren 2027.