Andreas Loxtermann er Årets Fan i OB

25.03.2024 12:10

Sidste år vandt Ole-OB prisen som Årets Fan i OB, men i år er det Andreas Loxtermann, der via en afstemning i fan-app’en har vundet den prestigefyldte pris, der betyder, at han bliver vores kandidat til Divisionsforeningens kåring af Årets Fan i 3F Superligaen.

Andreas Loxtermann blev sidste år indstillet til prisen som Årets OB-fan, og igen i år ønskede fanpanelet at hylde den store dedikation, Andreas har til OB ved endnu engang at indstille ham til ”Årets Fan”. Derfor var han blandt de nominerede, som man kunne stemme på i fan-app’en, da Årets OB-Fan skulle findes, og her løb den tyske stribe med sejren.

- Det er en stor ære for mig, men det er også lidt mærkeligt. Der er så mange andre, der er der hver weekend på stadion og støtter klubben, og som investerer så meget energi og arbejde i fanklubben og i TIFO-gruppen, og som skaber den helt fantastiske stadionoplevelse og det fællesskab, vi har, og de fortjener det lige så meget, siger Andreas Loxtermann og fortsætter:

- Jeg tager det med en dyb taknemmelighed for at alt den venlighed, vi har mødt, og den måde fællesskabet har taget imod mig og min søn.

Andreas bor i Siegen i Tyskland – cirka 750 kilometer fra Odense – men alligevel er han både sæsonkortholder og medlem af De Stribede. Når Andreas tager en af sine mange ture til Nature Energy Park i Odense, er han både et velkendt og vellidt ansigt i De Stribedes klubhus, som sammen med ham er ofte også hans søn Arne, som også er stor OB-fan, og som synger flittigt med på tribunen, selvom han ikke taler dansk.

Det er 15 år siden, at Andreas for første gang besøgte Nature Energy Park i forbindelse med en campingferie i Danmark, men han husker stadig sit første besøg:

- Jeg kom på stadion sammen med nogle hollandske venner fra campingpladsen, hvor vi hvert år var på ferie. Det var en kamp med frygteligt regnvejr mod FC Nordsjælland, hvor jeg blev meget overrasket over at se en spiller, som jeg kendte fra Bundesligaen på banen, og det var Thomas Helveg, siger Andreas og fortsætter:

- Der var en rigtig god stemning, jeg godt kunne lide, og vi kom her i kontakt med flinke folk fra fanklubben, der tog godt imod os. Herfra udviklede det sig bare. I dag er det min klub, og jeg elsker den stemning, der er på stadion og atmosfæren omkring Ådalen.

Andreas Loxtermann er desuden aktiv debattør på OB’s debatforum, og han har lært sig selv dansk for at kunne deltage i debatten om OB.

- Jeg har lært dansk for at kunne følge bedre med omkring klubben. Jeg kunne før bare et par danske ord, så jeg kunne købe ind og hilse, men ikke særlig meget mere. Jeg tænkte, at hvis jeg virkelig ville være med og følge klubben, så måtte jeg lære det, så jeg fik en app, der lærte mig at læse og skrive, så jeg blandt andet kan deltage på klubbens debatforum. Jeg har også købt danske bøger, og en af de første var ”Mirakelmageren” om Ricardo, siger Andreas.

Stort tillykke med titlen, Andreas!

Når vi den 2. april kl. 19.00 samles igen til den første kamp i Kvalifikationsspillet, hvor Vejle Boldklub gæster Nature Energy Park, vil vi hylde Andreas som Årets Fan, og hvis du vil være med til at hylde ham, kan du sikre dig billet her!