- Det bliver sjovt, og jeg ser frem til det

17.10.2024 13:44

Efter en kort landskampspause ruller bolden igen i NordicBet Ligaen, når vi på fredag kl. 18.30 gæster FC Roskilde, og det er en særlig kamp for Max Fenger, der vender tilbage til sin gamle hjemmebane, hvor han slog sine folder som ungdomsspiller, inden han kom til det stribede Akademi.

Vi skal have visket det bitre nederlag mod HB Køge væk, og det har vi mulighed for at gøre i morgen, når vi tørner sammen med FC Roskilde kl. 18.30 på Roskilde Idrætspark. 

Men for Max Fenger bliver det mere end bare en almindelig kamp i NordicBet Ligaen. FC Roskilde er nemlig hans tidligere ungdomsklub, hvor han spillede indtil han kom på Akademiet i OB. Og det gensyn ser den stærke offensivspiller frem til. 

Tidligere ungdomsklub 

Max Fenger er en fast mand på førsteholdet i OB, men modsat mange andre unge spillere, som er rykket op fra Akademiet, er Max ikke fra Fyn, men kommer fra Roskilde, hvor han trådte sine fodboldstøvler i FC Roskilde. 

- Jeg spillede der, fra da jeg var U14 og indtil anden års U17, og så røg jeg til OB som førsteårs U19. Det var nogle virkelig gode år i mit liv, husker jeg tilbage på. Jeg kender også rigtig mange mennesker omkring klubben og har en stor kærlighed til klubben - det er jo min hjemby. Så jeg husker tilbage på nogle gode år, siger Max Fenger. 

Ungdomstiden i FC Roskilde 

Max husker tilbage på sin tid i FC Roskilde som en vigtig del af hans spillerudvikling, og i U17 Divisionen bankede han hele 26 mål ind for klubben. 

- Det er jo klart, at når man er vokset op i Roskilde, så har det altid været førsteholdet, man har fulgt. Og det er jo sjovt, at man nu står og skal spille mod dem. Klubben har været med til at forme mig, og jeg har haft en del af min ungdomstid der og udviklet mig meget. Så klubben betyder stadig meget for mig, fortæller Max og fortsætter: 

- Der har været mange gode minder. Vi vandt rækken med U15, og vi havde et rigtig godt hold - vi var det bedste hold det sidste halvår af rækken. Og jeg endte med at score en del mål. Så det var en god sæson, og det medfulgte selvfølgelig også, at OB henvendte sig efterfølgende.  

Desuden fremhæver Max de gode venskaber, han har fået med sig i Roskilde-tiden: 

- Jeg husker mest tilbage på omklædningsrummet og trænerne. Og jeg holder stadig kontakten med mange af gutterne derfra. 

Fra FC Roskilde til Akademiet 

Max er glad for at have trukket den stribede trøje over hovedet i en tidlig alder, da han allerede som 16-årig fik kontrakt i klubben. 

- Jeg kan huske, at jeg var meget i tvivl, om jeg skulle fortsætte i Roskilde, eller om jeg skulle tage chancen og flytte til OB og dermed hjemmefra. Jeg kan huske, at det fyldte meget på det tidspunkt, og det gik også stærkt. Men det viste sig, at det var den rigtige beslutning, siger Max. 

Max kom til Akademiet i 2018. Og for ham har OB haft en vigtig rolle i Max’ fodboldkarriere. 

- Akademitiden i OB er noget, jeg husker tilbage på med virkelig gode minder. Vi vandt U19-guld, og det er nok højdepunktet for tiden i U19, hvor vi også havde et rigtig godt hold. Der var også flere, der røg op på førsteholdet, og der er flere, der spiller en masse andre steder i dag, siger Max og fortsætter: 

- Man kan godt fornemme, at jeg havde en svær periode her til at starte med. Hvis du spørger nogle af mine tidligere holdkammerater, så vil de sige, at når jeg kom til OB, ville jeg ikke være så god til at starte med, og at jeg skulle vænne mig til niveauet, tempoet, en ny rolle og så videre. Så fra Roskilde, der stadig var lidt seriøs - og jeg var også meget seriøs fra en meget ung alder - var det måske lidt mere hyggeligt sammen med vennerne. Så nu var det 100 procent målet om at gå fra Akademiet op til førsteholdet og at være professionel. Det var et andet niveau selvfølgelig, og der var også større krav. 

Efter to år på Akademiet blev Max i 2020 en del af førsteholdstruppen.