100 dage med Troels Bech
03.09.2024 14:08
Kultur har været nøgleordet med Troels Bech ved roret, og sammen med OB’s nye sportsdirektør ser vi i et længere interview tilbage på det netop overståede transfervindue og den første tid tilbage i klubben.
For enden af huset på Sdr. Boulevard 172’s førstesal sidder Troels Bech. Rummet var engang kun tiltænkt en enkel person, men over de seneste måneder, er der sket mange ændringer i OB. Ikke kun omkring i spiller- og trænertruppen For på kontoret sidder nemlig nu også Jimmi Nagel Jacobsen, vores rekrutteringschef, der er rykket ud af sit eget kontor og ind til Troels. Også Thomas Helveg, der er ny scout i klubben, har haft til huse her den seneste tid, mens et nyt kontor meget metaforisk var ved at blive bygget.
Det er nemlig nu 100 dage siden, at Troels overtog roret som sportsdirektør i OB. På et pressemøde i Odense Robotics Lounge på Nature Energy Park stod han klar dagen efter nedrykningen til NordicBet Ligaen med et mål om at få klubben tilbage i landets bedste række hurtigst muligt. 100 dage med mange opgaver, for allerede få dage senere åbnede transfervinduet, og der var kun halvanden måned til at forberede klubben på en ny sæson i en anden række.
- Jeg har været glad for at komme tilbage. Jeg har kunnet genkende noget og lært noget nyt, og så har der også været noget, der trængte til en kærlig hånd. Jeg har fået noget, og jeg har forsøgt at bidrage med noget, som har gjort, at jeg lige pludselig følte mig voldsom involveret. Det, der fik mig tilbage, var jagten på gode kollegaer – jeg har i fem år været min egen kollega, og det var jeg ikke så god til – og så kan jeg virkelig godt lide det her med, at der er nogle målpunkter, man skal nå, siger Troels Bech.
Hurtige kulturændringer
Kultur har fyldt en stor del af Troels Bechs hverdag siden tilbagekomsten til klubben, som han á flere omgange har været tilknyttet som cheftræner. Det har været et mål at skabe noget andet i og omkring truppen for at gøre den mere robust mod fremtidens udfordringer og for at overvinde det, vi har været igennem.
- Man kender det måske fra sig selv; det man holder øje med, det ser man. Der er lidt sådan en selvbekræftende ting i det. Men ja, jeg synes, at man kan mærke noget har ændret sig omkring kulturen, og det håber jeg på, at andre også synes, siger han og fortsætter:
- Jeg synes, at vi med ret stor indsats på området ser en trup samle sig mere om et fællesskab. Vi ser også et spillemæssigt udtryk, der flytter sig i retning af noget, som vi synes er genkendeligt for OB. Men jeg synes, vi kan se fremskridt ret hurtigt. Og sådan er det jo, når man piller ved de lavthængende frugter.
Reorganisering og reducering
Arbejdet med kultur er sket på flere fronter og er slet ikke noget, der begrænser sig til det nye fælleskontor i enden af førstesalen. Både i transfervinduet og i den dagligdag, der foregår i Ådalen, og for at komme tættere på kernen, skal der også skabes mere tydelighed omkring trænerkontoret og i truppen:
- Noget af det, vi konkret har gjort indtil nu, er at reducere i både antallet i staben og i spillertruppen. Det er jo et forsøg på at komme tættere på en kerne. Og så kan det godt være, at der kommer flere ind over tid, når vi har fundet ud af, hvad det er, de skal være med til at forstærke.
- Det, jeg ønskede, og det jeg synes, at jeg ser, er, at reorganiseringen virker til, at det har bragt dem tættere på hinanden og givet større sammenhængskraft. Det har givet et større fodslag og gjort tydeligheden større. Og det har ikke noget at gøre med de trænere, som ikke længere er her, men der er bare behov for at stå tydeligere frem, og det kan man, når der er færre.
- Søren Krogh har for eksempel fået sit eget kontor, hvor han kalder stabsmedlemmerne ind, når han har brug for dem, i stedet for at han sidder midt i en sø af efterspørgsel og diskussioner. Det har også, synes jeg, været mere tydeligt, at han står stærkere frem.