Søren Krogh fortsætter som stribet cheftræner

23.12.2023 07:59

Siden den 2. november har Søren Krogh været midlertidig cheftræner i OB, og vi er nu blevet enige om at forsætte det glimrende samarbejde, så Søren Krogh også er cheftræner i klubben i det kommende år.

‎Vi er blevet enige med Søren Krogh om en aftale gældende frem til den 30. juni 2026. Aftalen betyder, at den tidligere assistenttræner fortsætter i cheftrænersædet, som han midlertidigt har besat siden den 2. november.

- Vi har haft et godt forløb i forbindelse med rekrutteringen af en ny cheftræner, hvor vi startede med et større felt af kandidater, som siden blev snævret ind til en shortliste på tre hovedkandidater, vi havde til samtale, hvoraf Søren Krogh var den ene. Målet har været at finde den kandidat, der på kort sigt kan sikre OB en plads i 3F Superligaen i den kommende sæson, og som på længere sigt kan indgå i arbejdet med at opbygge den trænings- og konkurrencekultur, som klubben ønsker at udstråle, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB.

Det bliver dermed en mand, der kender klubben indgående, som fremover sætter sig i cheftrænerstolen, da Søren Krogh nu veksler sin aftale som assistenttræner til en ny aftale som cheftræner i OB.

- I Søren får vi en cheftræner, der har de fodboldevner, værdier og den personlighed, som vi søgte til rollen i denne rekrutteringsproces. Søren har et klart billede af, hvad der førte klubben til den situation, vi er i lige nu, hvilket er en stor fordel i det arbejde, der er ved at blive planlagt til opstarten i januar. Søren og jeg er lige nu i gang med at se, om der er justeringer, vi skal lave i trænerstaben og spillertruppen ud fra de prioriteringer, som Søren ønsker, siger Björn Wesström.

Udover et nyt ansvar som cheftræner i OB, så bliver Søren Krogh også en del af det spillestilsudvalg og rekrutteringsudvalg, som klubben nu nedsætter.

En glad og stolt cheftræner

Søren Krogh er opvokset på Lemvig, og som aktiv nåede han at repræsentere Brøndby IF, BK Frem og FC Nordsjælland i Superligaen, inden han i 2011 lagde støvlerne på hylden og blev tilknyttet FC Nordsjællands U19-hold.

I 2015 blev han rykket op som assistenttræner i den nordsjællandske fodboldklub, inden han i januar 2020 blev fodboldchef i AaB. To år efter blev han assistenttræner i OB, og her har han været frem til november 2023, hvor han midlertidigt blev forfremmet til cheftræner. Den aftale er nu blevet vekslet til en længerevarende kontrakt, hvor Søren Krogh fortsætter som cheftræner i klubben.

- Jeg er glad, og jeg er stolt over, at jeg får denne mulighed. Nu handler det om, at vi skal brage igennem til foråret, så vi sikrer os overlevelse, men sideløbende med det skal vi også udvikle os selv og vores spillestil, så vi stille og roligt kan bygge klubben og vores identitet op, siger Søren Krogh og fortsætter:

- Jeg har et grundlæggende kendskab til klubbens kerne, som vi kan tage udgangspunkt i, når vi skal udvikle klubben og vores spillestil. Derfor ved jeg også, hvor vigtig en rolle Akademiet spiller, og hvilket fantastisk arbejde, der leveres der. Jeg glæder mig derfor til at udvikle det tætte og gode samarbejde mellem Akademiet og førsteholdet i de kommende år.

Søren Krogh og resten af holdet samles igen i Ådalen torsdag den 4. januar, hvor årets første træning løber af stablen.