James Gomez er ny stopper i den stribede trøje

01.02.2024 15:19

Vi er blevet enige med AC Sparta Prag om en transfer af den gambiske landsholdsspiller James Gomez, der allerede er stødt til på træningslejren i Spanien.

James Gomez repræsenterede AC Horsens frem til i sommer, hvor han blev solgt til AC Sparta Prag. Nu vender den 22-årige forsvarsspiller dog tilbage til 3F Superligaen, da vi er blevet enige med den tjekkiske klub om en transferaftale.

- Vi ønsker at øge konkurrencen på midterforsvarspositionen på kort sigt, og på længere sigt ønsker vi at tilføje en spiller med evnen til at spille i både tre- og firemandsforsvar. I Gomez får vi en spiller, der har de egenskaber, alder og erfaring fra Superligaen, som vi har brug for både på kort og lang sigt, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB.

Trods sin unge alder har James Gomez allerede spillet 18 landskampe for Gambia, og han var også med Alasana Manneh og resten af det gambiske landshold afsted til AFCON 2023 i den forgangne måned. I dag er den unge centerback i Spanien, hvor han er klar til at påbegynde sæsonforberedelserne med sine nye holdkammerater fra Odense.

- Det er en stor glæde, at jeg i dag kan skrive under med OB. OB er en stor klub med en stolt historie, så jeg er glad for at blive en del af klubben. Jeg har spillet mod OB flere gange, og det er en god klub, som er svær at spille mod, så det er dejligt, at jeg nu selv bliver en del af klubben, siger James Gomez.

James Gomez nåede 80 førsteholdskampe for AC Horsens, men inden da spillede han for den gambiske klub Real Banjul, som også Yaya Bojang kommer fra.

- Jeg kender nogle af spillerne i truppen, men jeg skal også lige lære et par nye ansigter. Alasana snakker jeg med udenfor banen, og Yaya Bojang er også en god ven, og de har begge budt mig varmt velkommen, siger James Gomez.

Hans største fokus er dog på banen, hvor der snart venter vigtige kampe i 3F Superligaen, som skydes i gang igen fredag den 16. februar, hvor vi gæster Viborg FF.

- Vi skal sikre, at holdet bliver i Superligaen, for vi har kæmpet lidt med det, men jeg vil give alt, hvad jeg har for, at vi bliver i Superligaen, og så kan vi forhåbentlig opnå mere i fremtiden, siger James Gomez.

James Gomez og OB har underskrevet en aftale, der løber frem til udgangen af 2028.