OB satser på hurtig tilbagevenden til Superligaen

25.05.2024 15:51

OB har ambitioner om hurtigt at vende tilbage til Superligaen og vil allokere de nødvendige ressourcer hertil. Derfor er klubben i gang med en grundig analyse af sit setup og alle dele af klubben for at skabe et stærkere fundament til at indfri ambitionen og generelt stå stærkere rustet i fremtiden.

Et forfærdeligt forår for OB kulminerede her til eftermiddag med nedrykningen til 1. division.

Det er en situation, der kalder på både grundig selvransagelse og ydmyghed i den fynske fodboldklub, siger ejer og bestyrelsesformand Niels Thorborg.

- Det har været en forfærdelig og frustrerende sæson for alle os med et stribet hjerte – i høj grad også for mig selv personligt – og både jeg og alle i klubben er dybt berørte og rigtig kede af nedrykningen. Det er en alvorlig situation, som bestyrelsen og den daglige ledelse tager det fulde ansvar for, og derfor kalder klubbens situation også på en grundig evaluering, hvor vi vender hver en sten i bestræbelserne på at sikre tilbagevenden til Superligaen, siger Niels Thorborg.

- Vi har en ambition om at vende tilbage til Superligaen så hurtigt som muligt, og vi er klar til at investere de nødvendige midler for, at det skal lykkes. Her er det ekstremt glædeligt at mærke en betydelig opbakning fra vores sponsorer og vores enestående fans. Det aftvinger meget stor respekt, at vi har fået så enorm en opbakning, når vi ikke har kunne levere sportsligt. Det er jeg dybt taknemmelig for, uddyber han.

Behov for en grundig analyse 
Analysen af OBs samlede setup er allerede i gang, men bliver nu intensiveret i den kommende periode. Analysen skal munde ud i nogle konkrete anbefalinger til, hvordan OB kan sikre det bedst mulige fundament til at indfri sine ambitioner på først kort sigt og derefter også på længere sigt.

- Vi har brug for at foretage en grundig analyse af den situation, som klubben nu står i, og det omfatter alle dele af klubben. Vi skal have svar på, hvad der skal til for, at vi kan indfri vores ambitioner både på den kortere og længere bane. Og de nødvendige tiltag vil vi kommunikere, efterhånden som vi bliver afklarede på dem, siger Enrico Augustinus, adm. direktør, Odense Sport & Event.

Opbakning afgørende 
Han peger på, at en væsentlig forudsætning for fremtiden er de mange fans og frivillige ildsjæle, som også rammes indirekte af den kritik, der er fulgt med førsteholdstruppens nedrykning til 1. division.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at hylde alle vores fans og frivillige og deres uvurderlige opbakning i denne situation, som også har ramt dem. De spiller alle en afgørende rolle for, at vi igen kan få OB tilbage, hvor vi gerne vil være, siger Enrico Augustinus.