Søndag tager vi afsked med to stribede målmænd

18.05.2024 10:45

Både Hans Christian Bernat og Magnus Nielsen har taget turen fra Akademiet og op til superligatruppen, men nu udløber deres kontrakt, og vi skal derfor tage afsked med de to fynboer, inden søndagens kamp mod Randers FC.

Hans Christian Bernat har en fortid i Øens Hold-klubberne, Morud IF og Næsby Boldklub, som han skiftede fra som U14-spiller. I OB har han siden vogtet buret for førsteholdet i 55 kampe, hvor han i denne sæson har spillet 8 superligakampe og to pokalkampe, og det er derfor en tæt samarbejdspartner, som vi og vores målmandstræner, Lars Bjerring, nu tager afsked med.

- Jeg synes, HC er en fantastisk fyr, og det har været en fornøjelse at arbejde med ham. Jeg ser ham som en kulturbærer i målmandsgruppen i den tid, jeg har været her. Når jeg ser på HC, så er jeg glad for den målmand, vi har været med til at udvikle. Men den person der går ud ad døren, ser jeg også som en god ambassadør for klubben, siger Lars Bjerring.

- Uanset hvilken opgave han har fået stillet, så har han gjort alt, hvad han kan for at løse det. Han står for hårdt arbejde, og jeg synes også, at han har håndteret modgang på en ekstremt god måde. Han har holdt snuden i sporet og har arbejdet hårdt.

- Jeg ønsker ham alt det bedste og håber på, at han kommer et sted hen, hvor han kan få vist frem, hvor god en målmand han er. Jeg tror, det kommer til at løfte ham, når han kommer et nyt sted hen og får nye øjne på sig, og det glæder jeg mig til at se ham folde ud et sted.

- Det kan jo være, han kommer tilbage en dag
Magnus Nielsen kom til OB fra Boldklubben Marienlyst som U15-spiller, og allerede som 17-årig blev han rykket op i førsteholdstruppen på en treårig kontrakt.

- Magnus har haft en helt fantastisk rejse hos os, hvor han kom ind på Akademiet som en ekstra ressource, der trænede med. Men via hårdt arbejde og dedikation fik han overbevist os om, at vi skulle satse på ham. Han er et rigtig godt billede på, at Akademiet ikke bare kan tage de bedste spillere, men vi kan også gøre dem til de bedste spillere.

- Han er også en virkelig god ambassadør alle steder han kommer, og han er eksemplet på, at man kan tage en uddannelse, mens man spiller fodbold på topplan.

- Ham ønsker jeg selvfølgeligt også alt det bedste, og jeg glæder mig til at se, hvor langt han kan drive det. Jeg er sikker på, at der venter ham en spændende fremtid, og jeg håber for ham, at han kan komme ud og spille. Og hvem ved, det kan jo være, han kommer tilbage en dag.

Inden superligakampen søndag den 19. maj mod Randers FC skal vi således tage afsked med de to stribede målmænd, der begge har kontraktudløb.

Andre spillere har også kontraktudløb efter denne sæson, men deres kontraktsituation for den kommende sæson er endnu ikke afklaret.

Du kan være med til at hylde de Magnus Nielsen og Hans Christian Bernat ved at sikre dig billet til kampen her!