Troels Bech er ny sportsdirektør i klubben

27.05.2024 13:03

Vi har ansat Troels Bech som ny sportsdirektør. Klubben tror på, at han er den rigtige til at skabe den kultur og det fundament, der i første omgang skal få klubben tilbage i 3F Superligaen, og Troels Bech har taget arbejdshandskerne på og har stor tiltro til det spændende projekt.

Vi har fundet manden, der skal stå i spidsen for den sportslige ledelse i Ådalen. Valget er faldet på Troels Bech, der øjeblikkeligt tiltræder som ny sportsdirektør.

OB er netop rykket ud af 3F Superligaen, så den vigtigste opgave for Troels Bech bliver på den korte bane at bygge det fundament, der sikrer tilbagevenden til landets bedste fodboldrække allerede næste sommer.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang med arbejdet som sportsdirektør i OB. Vi skal have arbejdshandskerne på, men det er et ekstremt spændende projekt at skulle bygge fundamentet og skabe kulturen til det, som på kort sigt skal sikre klubben oprykning til 3F Superligaen, og som på den længere bane skal gøre OB i stand til at slås med om pladserne i superligaens øverste halvdel. Samtidig synes jeg, at der er et rigtig godt sammenfald af timing og behov for både OB og mig, siger Troels Bech.

Ny kultur og stærkt fundament

Troels Bech har de sidste fire år arbejdet med lederudvikling. Inden det var han med stor succes sportsdirektør i Brøndby IF, hvor han sammen med den tyske cheftræner Alexander Zorniger skabte et tydeligt Brøndby-udtryk og spillestil. Derfor er OB’s bestyrelsesformand, Niels Thorborg, også glad for ansættelsen af Troels Bech.

- Jeg er rigtig glad for, at Troels Bech har sagt ja til at være sportsdirektør i OB. Troels er uden tvivl en af Danmarks dygtigste sportsdirektører, og jeg er sikker på, at han er den helt rigtige til at bygge den kultur og det fundament, der skal sikre, at OB kan opfylde ambitionerne på både den korte og lange bane, siger Niels Thorborg.

Stor tro på projektet

Troels Bech kender OB rigtig godt. I tre perioder har han været cheftræner i Ådalen og sikrede bl.a. pokaltitlen i 2002, og trods to afskedigelser i klubben har han stor tiltro til det arbejde, han nu sætter sig i spidsen for.

- Jeg synes situationen nu er en anden end de tidligere gange, jeg har været i OB. Jeg har haft en rigtig god dialog med OBs ledelse og er enormt tryg ved, at den igangværende analyse vender alle sten og går til bunds i alle elementer af klubben, så vi får bygget det rigtige fundament fra begyndelsen, siger Troels Bech og tilføjer:

- Fodbold handler om at vinde fodboldkampe, for vi skal naturligvis hurtigt tilbage til 3F Superligaen, men det handler også om andet end det. Et mere overordnet projekt, hvor vi skaber en større tydelighed omkring OBs kultur og spillestil, og hvor vi blandt andet gør akademispillernes vej til førsteholdet kortere.

Troels Bech tiltræder øjeblikkeligt og mødes senere i dag med cheftræner Søren Krogh og resten af den sportslige stab. Spillertruppen møder ind til opstarten på den nye sæson mandag 24. juni. 

Fakta om Troels Bech:

  • Troels Bech spillede som aktiv 177 for Silkeborg IF og vandt blandt andet det danske mesterskab i 1994.
  • Som træner har Troels Bech blandt andet været i AC Horsens, FC Midtjylland, Esbjerg fB, Silkeborg IF og af tre omgange i OB.
  • Fra 2015 til 2018 var Troels Bech sportsdirektør i Brøndby IF.
  • Siden Brøndby IF har Troels Bech været medgrundlægger af Ledelseshøjskolen og partner i DoubleYou, et dansk konsulenthus, der har specialiseret sig indenfor Human Performance.