DBU søger inspiration hos Akademiet

26.09.2024 09:57

De næste par dage har vi besøg af repræsentanter fra DBU’s UEFA A-trænerlicens i Ådalen, som er her for at få et indblik i, hvordan vi på Akademiet udvikler spillere og arbejder strategisk både på og udenfor banen.

Fra den 26. september til den 28. september får Akademiet besøg af DBU, hvor 24 kursister fra DBU’s A-træneruddannelse får et indblik i, hvordan vi arbejder på Akademiet blandt andet i forhold til skabelse af den nye OB-kultur, strategi og spillestil. 

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi er open-minded og gerne vil vise, hvordan vi arbejder. Vi synes selv, at vi har et ganske fornuftigt set-up. Vi er ikke bange for at dele ud. Det, de kan bruge, det håber jeg, at de bruger. Og så håber jeg, at de stiller spørgsmål, positive - men også kritiske - i forhold til, hvorfor vi gør det på den måde her. Så hele ideen er at åbne op og fortælle, hvordan vi arbejder på Akademiet, siger Akademichef Tonny Hermansen. 

Der er lagt op til et grundigt program, hvor de blandt andet vil få en dybdegående forståelse for, hvordan vi træner både fysisk og mentalt, hører om transitionen fra ungdomsholdet til førsteholdet, og hvordan vi bruger data i vores spil. De får også muligheden for at se en akademitræning og en førsteholdstræning samt en U17-kamp og en U19-kamp.

- Det er anden gang, vi gør det, og det, synes jeg, er enhver klubs lod; at man åbner op, fordi det er til gavn - ikke kun for os, men også for dansk fodbold - at man kan tale sammen, og man åbner op for hinanden og giver inspiration til, hvordan vi hver især arbejder. Man kan jo ikke bare kopiere, så det her handler om at tage noget ind og sortere noget fra, og så prøve at se hvordan det kan bruges der, hvor de nu engang arbejder, siger Tonny. 

Et A-kursus svarer til det næsthøjeste trin i en træneruddannelse under UEFA. Hele kurset tager over et år, og de skal på forskellige besøg i både indland og udland og til sidst lave en afsluttende eksamen.