Den dobbelte målscore Don Deedson sikrede sejren mod FC Roskilde

22.09.2024 15:53

OB sejrede i dag mod FC Roskilde på Nature Energy Park, selvom en dårlig start på anden halvleg satte det, der lignede en sikker sejr, i fare.

Tilskuertal: 8.716

Don Deedson tog titlen som Albani Player of the Match, da han blev dobbelt målscorer i dagens opgør mod FC Roskilde. Vi fortsætter dermed vores ubesejrede stime i NordicBet Ligaen efter en spændende kamp på Nature Energy Park.

Vi kom bedst fra start i dagens opgør, og inden for de første fem minutter havde både Don Deedson og Markus Jensen fremtvunget to fine muligheder, der kunne have bragt os foran. Desværre fik de ikke for alvor testet Marco Brylov i FC Roskilde-målet.

FC Roskilde fik også spillet sig frem til muligheder, hvor de kunne have bragt sig foran i kampens indledning. Der var derfor lagt op til en chancerig kamp i dag på Nature Energy Park.

Midt i første halvleg forsøgte FC Roskilde at opbygge et angreb, men Max Ejdum opfangede bolden, og han drev den herefter en halv banelængde. Han var dermed arkitekten bag vores hidtil største chance i kampen. Max Ejdum lagde bolden af til Markus Jensen, som sendte en afslutning mod mål. Bolden blev reddet og sendt ud til hjørnespark.

Det efterfølgende hjørnespark blev konverteret til endnu et i modsatte side. Det havnede for fødderne af Alasana Manneh efter at være blevet afvist. Alasana Manneh kunne fra sin position lægge bolden ind i panden på Don Deedson, der bragte OB foran 1-0.

Mod første halvlegs afslutning fik vi igen scoret efter et afvist hjørnespark. Bolden havnede på kanten af feltet. Her stod Max Ejdum klar til at flugte og studse bolden i jorden og op i hjørnet af FC Roskildes mål. Vi kunne derfor gå til pause med en tomålsføring.

Skidt start på anden halvleg

Vi kom ikke godt ud fra pausen, og anden halvleg startede derfor skidt for de blå- og hvidklædte. Efter tre minutters spil modtog FC Roskildes Andreas Maarup nemlig bolden i OB-feltet. Her snød han tre OB-forsvarere og reducerede til 2-1.

Kun fire minutter senere skulle FC Roskilde også få udlignet. Et skud fra kanten af feltet fik Viljar Myhra kun pareret. Derfor kunne FC Roskildes Anders Fæster opsnappe bolden i feltet og score til 2-2 efter to forsøg.

Men vi fik rettet op på tingene. Midt i anden halvleg løftede Tom Trybull bolden over FC Roskilde-forsvaret, og Don Deedson, der var løbet dybt, kunne herfra flugte bolden i nettet. Han gjorde sig dermed til dobbelt målscorer og bragte os samtidig foran endnu en gang.

Anden halvleg bar præg af at være mere jævnbyrdig end den første. Vi forsøgte os derfor kun på mål to gange i kampens sidste 45 minutter. Heldigvis for OB var FC Roskilde også kun skarpe nok til at score to gange i anden halvleg, og vi sikrede derfor de tre point.

Vi har nu ti point ned til de nærmeste forfølgere fra Esbjerg, som i dag led et nederlag til Hvidovre IF.