Anna Bout skal skyde med skarpt fra kanten

08.08.2024 12:00

Den canadiske kantspiller, Anna Bout, er den nyeste tilføjelse til OB Q. Hun tiltræder på en et-årig kontrakt og kommer direkte fra University of Pittsburgh.

Holdene i Gjensidige Kvindeliga skal fremover være forberedt på evigt en udfordrende kantspiller i form af canadiske Anna Bout. Anna er netop tiltrådt i OB Q på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2025. Hun er hentet fra University of Pittsburg, hvor hun i de seneste fem sæsoner har spillet 97 kampe og leveret 26 målinvolveringer. Fremover er det dog i den stribede trøje, at hun skal levere mål og assists.

Muligheden for at skabe historie og chancen for at spille attraktiv fodbold er blandt andet nogle af grundene til, at Anna har taget chancen og er rejst tværs over Atlanten for at jagte fodbolddrømmen i Odense.

- Jeg kan virkelig godt lide, hvad OB er i gang med at bygge op. Det er et nyoprykket hold, og vi kan være med til at skabe et navn i den bedste række, hvilket jeg virkelig gerne vil være med til. Trænerne har virkelig spillet en stor rolle, hvor de har præsenteret mig for et spændende projekt, der indeholder en attraktiv måde at spille fodbold på, og så kan jeg virkelig godt lide deres træningsfilosofi, siger Anna Bout og fortsætter:

- Uden bold er jeg en hårdtarbejdende spiller. Jeg gør mit for at gøre mig spilbar og sætte mine medspillere op. Defensivt tager jeg ansvar og arbejder begge veje. I det offensive spil vil jeg rigtig gerne angribe, og så er jeg stærk i positionsspillet

En god start i Odense

Anna Bout er en del af et mindre kuld af udenlandske spillere, der er landet i Ådalen denne sommer. Udover at bruge tid på træningsbanen og på træningskampe, så har hun også haft tid til at udforske byen og øen.

- Det har været fantastisk at lande i Odense og på Fyn. Menneskene er fede og velkomne, og så har vejret været godt det første stykke tid. Vi har cyklet og gået rundt og besøgt de lokale butikker, seværdigheder og restauranter, siger Anna.

En klog spiller der er landet i Ådalen 

For den sportslige afdeling var det først og fremmest en næse for målinvolveringer, der gjorde, at hun kom på radaren. Derudover mener cheftræner, Kristian Mørch, athun også har en mentalitet, spilforståelse og spilintelligens, der gør hende til en bemærkelsesværdig spiller, som modstanderne skal være på vagt over for.

- Anna er en klog spiller, der har en virkelig god spilforståelse, og som er det, man vil kalde for ‘spil-klog’. Hun forstår at omsætte instruktioner til handlinger på banen meget hurtigt og effektivt, siger Kristian Mørch og fortsætter:

- Hun er som kantspiller en bevægelig type, der virkelig forstår at positionere sig rigtig godt, og som samtidig også er stærk i sit kombinationsspil. Derudover har hun også farten med sig. Hendes profil passer rigtig godt til den måde, vi ønsker at spille fodbold på.

En mulig debut mod AGF

Allerede på lørdag kan Anna Bout - sammen med flere af de andre nytilkomne spillere - få debut, når vi åbner Gjensidige Kvindeligaen mod AGF, og det er en spændt spiller, der ser frem til at vise resten af ligaen, at OB Q er kommet for at blive.

- Jeg er vildt spændt på den første kamp. Vi har virkelig trænet hårdt, og vi har virkelig taget nogle skridt i den rigtige retning, og nu skal vi vise, at vi har gjort det rigtigt i optakten. Vi går selvfølgelig efter alle tre point mod AGF.

Velkommen til klubben, Anna!