Madelyn Desiano er ny forsvarsspiller i OB

09.08.2024 07:00

Vi er stolte over at præsentere den 24-årige Madelyn Desiano, som kommer direkte fra NWSL-klubben Houston Dash. Fremover skal hun som back forsvare, angribe og være med til at kæmpe for striberne i Odense.

‎Madelyn Desiano er ny back i OB Q, og hun har underskrevet en etårig kontrakt med option på yderligere et år. Madelyn er en offensiv back, der i sine to sidste sæsoner hos UCLA Bruins leverede imponerende 18 assists i 44 kampe, inden hun fik kontrakt med NWSL-klubben Houston Dash. Fremover er det dog for striberne på Fyn, at hun skal levere assists.

Det er første gang, at Madelyn skal spille et andet sted end i USA, og det er noget, hun ser frem til.

- Jeg er glad og taknemmelig for muligheden for at spille i Danmark. Jeg er positivt overrasket over Odense som by, og jeg ser frem til at spille for OB Q. Jeg har haft en god start med holdet, hvor vi hele tiden har bygget på, og nu skal vi ud og vise, hvad vi kan.

- Jeg har brugt det seneste halvandet år i NWSL, og i jagten på mere spilletid er jeg endt i Danmark. Jeg havde en mulighed for at komme til Danmark i 2022, men jeg takkede nej dengang. Nu er tiden en anden, og jeg tænkte, at denne gang måtte jeg gribe chancen.

Udover at have erfaring fra højeste niveau i USA, har Madelyn også kampe for det amerikanske U14-, U18- og U19-landshold.

En samlet pakke til det offensive og defensive spil

At det er en forsvarsspiller, der kommer med både offensive og defensive kvaliteter, er også noget, som cheftræner Kristian Mørch har bidt mærke i.

- Madelyn kommer med en samlet pakke som forsvarsspiller. Qua sin fortid som kant kan hun  både hjælpe i det offensive spil, t, og samtidig kan hun bidrage i det defensive på et højt niveau, siger Kristian Mørch.

En back der sætter sit præg

Beskrivelsen fra cheftræner Kristian Mørch stemmer også overens med den måde, som Madelyn vil beskrive sig selv: en back, der både kan angribe og forsvare:

- Jeg er en dynamisk og underholdende back, der sætter sit præg på spillet, både som starter og som indskifter. Jeg bidrager med både assists og mål som forsvarsspiller, og så kan jeg dække hele siden, siger Madelyn Desiano og fortsætter 

- Taktisk er jeg også godt med, kommunikativt arbejder jeg konstruktivt, og jeg kender mine svagheder og ved derfor, hvordan jeg undgår at komme i disse situationer, afslutter hun.

Familien til stede i Aarhus

Madelyn Desiano kan sammen med flere af de nye OB Q-spillere få debut mod AGF lørdag kl. 13.00. Det er noget, hun ser frem til med stor glæde - blandt andet  fordi hendes forældre kommer hele vejen fra USA for at se hende.

- Jeg er meget spændt. Mine forældre kommer hele vejen fra USA for at se kampen, og det ser jeg frem til. Jeg ser også frem til at spille kampen, det bliver skønt at få minutter i benene. Vi skal selvfølgelig gå efter at vinde, men jeg ser også frem til at have det sjovt på banen igen, slutter Madelyn.

Velkommen til klubben, Madelyn!

Sæsonpremieren mod AGF sparkes i gang lørdag kl. 13.00, og hvis du er forhindret i at tage turen til Aarhus, bliver kampen også streamet på Kvindeligaens nye platform. Her kan du for kr. 349,- streame alle sæsonens kampe mens dufor kr. 59,- kan streame en uges kampe. Du finder det hele https://www.kvindeliga.live