Ida Marie Jørgensen om at være fast på U-landsholdene og i OB Q

22.02.2024 12:00

Det er de færreste spillere der spiller både fast for deres klub og på U-landsholdene, men for Ida Marie Jørgensen er det meget normalt.

‎Siden hun kom tilbage til OB Q i sommeren 2022 har hun nemlig været fast spiller i forsvaret og samtidig har hun spillet fast for U15, U17 og U19-landsholdet. Hele 30 kampe står hun noteret og det antal bliver formentlig lidt større i de her dage, hvor hun er samlet med U19-landsholdet i Spanien for at spille træningskampe.

Selvom det næsten er blevet en selvfølge at Ida Marie er udtaget og spiller, så er det stadig en stolt spiller, der ikke tager lidt på opgaven.

- Jeg er stolt af at være en del af U-landsholdene og samtidig spille så meget for dem. Det fylder meget og man bliver glad for at være udtaget hver gang. Det har en større betydning end man tror, da man jo er udvalgt blandt de bedste spillere i Danmark på ens årgang.

Med så mange U-landskampe på CV’et er det også blevet til en del oplevelser. Selv fremhæver hun U17 EM 2022 i Bosnien og hendes første mål på U19-landsholdet, der sikrede en førsteplads i den indledende kvalifikation til U19 2023 i Belgien.

 

Returen fra Kolding

Ida Marie Jørgensen er oprindeligt fra Morud og altid har været tilknyttet OB og Team Odense Q, men var også i en kort periode tilknyttet Kolding som efterskolespiller, et ophold der sluttede i sommeren 2022, hvor hun igen kunne kalde sig Odense-spiller igen. Siden sommeren 2022 har hun været fast anker i forsvaret i OB Q. I alder af blot 18 år har hun allerede fået 35 førsteholdskampe i den striwert trøje. 

Selvom hun ikke er den spiller, der har været i klubben længst tid, så føler hun, at hun har været vidne til store forandringer både på og udenfor banen

- Det har været en vild udvikling både fra da jeg forlod og kom tilbage, men også bare i den periode jeg har været i førsteholdstruppen. Der er kommet bedre spillere, bedre faciliteter og så er OB jo bag det hele nu. Det har tydeligvis givet nogle muligheder. Dengang var der ikke noget med at købe spillere fra USA, for at øge den interne konkurrence.

Tilgangen af amerikanske spillere i både sommervinduet og vintervinduet, samt tilgangen af den erfarne Emilie Henriksen, er dog ikke noget, der skræmmer Ida Marie. Tværtimod. Hun ser det som et positivt tegn, der der er kommet bedre og mere erfarne spillere i truppen. 

- Først og fremmest betyder konkurrencen rigtig meget, det gør at vi ikke kan have en off-day på træningsbanen og det betyder også at vi vil stå stærkere på kampdagen. Så på den måde er det jo godt for både den enkelte spiller, men også for klubben. Niveauet er steget rigtig meget og den ekstra konkurrence, der er kommet, betyder bare, at hver træning bliver endnu mere vigtig.

- Jeg lærer rigtig meget, både af de erfarne spillere, der har en masser erfaring både på og udenfor banen og samtidig er den her konkurrence med til at skærpe mig yderlig.

 

Drømmer om U19 EM og oprykning 

Udover at drømme om et U19 EM til sommer i Litauen, så har Ida Marie, ligesom mange andre OB Q-spillere, et stort ønske om at rykke op til sommer. Tidligere har hun været med til at misse en oprykning, men til sommer skal det være anderledes.

- Målet er selvfølgelig helt klart at vi rykker op. Det er det vi har haft som mål hele tiden, vi har virkelig stærkt hold og setup og nu skal vi have den oprykning i hus.

Ida Marie Jørgensen er lige nu i Spanien, derfor deltager hun ikke i de kommende træningskampe. Til gengæld er hun klar, når sæsonen sparkes i gang d. 16. marts, når vi spiller mod B.93 på udebane.