Kristian Mørch: Fokus har været på at skabe relationer

01.02.2024 12:00

Snart er den første måned af 2024 overstået og det samme er de første par uger med den nye cheftræner Kristian Mørch ved roret også.

‎Udover en ny cheftræner, så har januar også budt på 5 nye ansigter til truppen, et dansk og fire amerikanske, samt en reorganisation i trænerstaben. 

Der har med andre ord været rigeligt at se til. Dette kan Kristian Mørch også bekræfte:

- Det har været en intens opstart på alle fronter, men på en god måde. Spillerne har virkelig gået til den til træning og det har været positivt, at se hvordan de nye amerikanere har været med til at hæve niveauet yderlig og hvordan de 'gamle' spillere bare har fulgt med.

- Det har også været intenst på andre områder. Jeg er ny i klubben, og der er flere nye ansigter i klubben, så vi har også skullet lære hinanden at kende og skabe de interne rutiner.

De første par uger har budt en masse intense træningspas, der alle har haft til formål at forberede os til Gjensidige Kvalifikationsspil. At der er flere nye ansigter i klubben, har dog også spillet ind på fokuspunkterne til træningen.

- Fokus har været på at skabe relationer med og uden bold og imellem nye og gamle spillere. Desuden har vi arbejdet med at få strukturen i den defensive fase og den offensive fase.

Udover spillet på banen har der også været fokus på det relationelle mellem spillerne udenfor banen. 

- Vi har haft en række hold-arrangementer, uden for banen, der ikke har handlet om fodbold. Formålet har været, at vi skal lære hinanden at kende og sikre, at de nye amerikanere også falder godt til.

I weekenden tager vi for alvor hul på sæsonen, når vi drager til Farum og spiller mod Gjensidige Kvindeligaholdet FC Nordsjælland kl. 15.00 på Right To Dream Park. Kampen er den første af en lang række træningskampe op til den første turneringskamp d. 16 marts, når vi skal spille mod B.93.

At det er FC Nordsjælland vi tester imod i opstarten, er der flere grunde til

- Det er vigtigt for os, at vi bliver testet mod hold, der spiller på det niveau vi gerne vil op på. Her er FC Nordsjælland en rigtig god repræsentant og jeg ser frem til at se hvor langt vi er nået i opstarten.

- Udover det, så skal vi bruge kampen til at se hvordan vores relationer er, hvordan de nye konstellationer er, og så vil jeg også lægge mærke til hvordan spillerne har taget imod de justeringer jeg er kommet med henover de sidste par uger.

Kampen mod FC Nordsjælland fløjtes i gang kl. 15.00 på Right To Dream Park. Der er så vidt vi er orienteret gratis adgang og vi håber at se flere striber på lægterne.