Rylan Childers: OB Q er en oplagt mulighed for at vokse som spiller og menneske

28.01.2024 10:17

Rylan Childers er født og opvokset i Kansas, hun har gået på universitet der og hun har spillet professionel fodbold i den bedste række der.

‎Men nu skifter hun de vante rammer ud med Odense og OB Q de næste 18 måneder. Rylan er nemlig blevet præsenteret som den nyeste tilgang hos os, hvor hun fremover skal være med til at styre spillet midtbanen. Det er derfor også en spændt tilføjelse til truppen, der er klar på et udlandseventyr:

- Jeg er virkelig spændt på den her chance. Jeg ser det som en oplagt mulighed for at vokse som spiller og som menneske. Alle har indtil videre været super velkomne og flinke. Jeg har lige snakket med et par spillere fra holdet og jeg har fået virkelig godt indtryk. Jeg har en rigtig god fornemmelse, udtaler og Rylan og fortsætter

- Det er spændende at være her, jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg ikke vidste hvad jeg kunne forvente, men det har indtil da været en god oplevelse at vandre rundt i byen og snakke med de folk, der er i klubben, både spillere og trænere.

Det er også en alsidig midtbanespiller, der er landet i OB Q, hun kan både spille den klassiske centrale midtbane, men også den defensive midtbane. Tidligere har Kristian Mørch fortalt hvordan Rylan kan bidrage i både det korte og det lange spil, en beskrivelse som hun selv kan nikke genkendende til og hvor hun også selv tilføjer:

- Jeg vil beskrive mig selv som en kreativ spiller, en slags problemløser på banen med bolden og uden bolden. Personligt elsker jeg også at spille offensiv fodbold med fremadrettede afleveringer, men jeg kan også godt spille en defensiv midtbane, som en boldbesiddende spiller. Jeg tror dog også på, at en kreativ spiller som jeg også kan bidrage positivt i en rolle som 6’er hvis det skal være.

2023 var et begivenhedsrigt år for Rylan, der fik debut i den bedste amerikanske række og som samtidig også nåede til semifinalen i den amerikanske pokalturnering. Det kan derfor virke som om, at OB Q og Gjensidige Kvalifikationsspil ville være et skridt ned, men for Rylan er det bevidst valg. 

- Jeg har en forventning om, at det bliver spændende og lærerigt. Jeg har lært rigtig meget det seneste år, og selvom at niveauet i Danmark kan være et lille skridt ned, så håber jeg, at det ekstra spilletid jeg vil få, er med til at rykke mit niveau endnu mere

Ligesom resten af holdet, så har Rylan også et klart mål om at rykke i Gjensidige Kvindeligaen til sommer.

- Vi vil vinde og rykke op. Det er målet for det næste halve år. Jeg vil gerne vinde hver kamp og blive ved med at rykke mig som spiller og som hold.

Men udover at rykke op, så er der flere ting, som hun ønsker at arbejde videre med, blive bedre til og opnå i sin kontraktperiode. 

- Et personligt mål er først og fremmest at blive komfortabel på holdet, på banen og i Danmark, det er første gang, at jeg spiller med folk jeg ikke kender på forhånd. På banen handler det også om, at jeg forventer at skulle spille mere som en 6’er, frem for en 8’er, og derfor skal jeg også blive mere komfortabel med det og vide hvordan og hvornår jeg skal sætte mine evner kreative evner i spil, afslutter Rylan.