Henrik Nielsen er ny Head of Coaching på akademiet

06.07.2024 06:00

Vi skruer op for ungdomsindsatsen og derfor overgår Henrik Nielsen nu til en fuldtidskontrakt fremfor en deltidskontrakt. Fra og med d. 1/9/2024 skal han nemlig hellige sig fuldtid til rollen som Head of Coaching på vores akademi.

‎Henrik Nielsen er et velkendt ansigt i klubben og har siden 2015 været træner for flere hold. I 2023 blev han forfremmet til Head of Coaching hos Team Odense Q, i starten har det været på en deltidskontrakt, men pr. 1/9/2024 bliver denne kontrakt vekslet til en fuldtidskontrakt.

Dermed får den læreruddannede Henrik Nielsen endnu mere tid til at optimere og udbygge vores nuværende setup, hvilket han også er glad for.

- Jeg er enormt glad for at fortsætte mit virke som Head of Coaching og nu kan jeg gøre det fuldtid. Jeg kan virkelig mærke, at vi har gang i et meget ambitiøst projekt, hvor nu akademidelen vil tage sine næste store skridt, fortæller han, og fortsætter. 

- Jeg er glad for, at vi igen løfter ressourcerne og kompetencerne i akademiet til gavn for vores dygtige spillere. Men det kommer ikke alene med ressourcer og kompetencer. Det kommer til at kræve stenhårdt arbejde fra alle, at bevæge sig hen imod, at blive en af Danmarks mest attraktive akademier, som jeg er meget sikker på, at vi nok skal få forløst.

- Grundlæggende bliver min opgave at være sparringspartner for vores ligatrænere og sikre en fælles forståelse for værdier, spillestil og træningsmetodik, som vi allerede igangsætte sidste år, afslutter Henrik Nielsen.

En fuldtidskontrakt til Henrik Nielsen er også noget, der har stået højt på listen for sportschef John Bæksted. For ham, er det også vigtigt at få optimeret ungdomssetuppet i OB endnu mere.

- Jeg er mega glad for at udviklingen hele vejen rundt, da det har gjort at dette er muligt nu. Man kan jo sige at Henrik har stået i læremester hos mig, Bo Sundahl og andre stærke OB-kræfter, da vi har arbejdet sammen i mange år. Han har samtidig også vist ærgerrighed og grebet de chancer der er kommet hans vej - inklusiv denne. Hans mange år i klubben har givet ham en stærk forståelse af, hvad vi er og hvem vi er, og det bliver nu en af hans hovedopgaver som head of coaching.

- Jeg ser frem til et endnu tættere samarbejde med Henrik, vi har gensidig dyb respekt og stor tillid til hinanden. 

Det udvidede ungdomssetup med flere erfarne trænere, flere kræfter på sidelinjen og en stærkere administration er da også noget, som behager sportschefen.

- Jeg er helt sikker på at denne kæmpe milepæl med Henrik på fuldtid krydret med Bo og det nye talentchef setup er et kæmpe step i hele miljøet. Jeg er sikker på, at mange i begge akademier, samt samarbejdspartnere og staben på senior, vil nyde at samarbejde med Henrik.  afslutter John Bæksted.