Kultur, sæsonstart og HB Køge

03.10.2024 12:28

I NordicBet-ligaens tolvte runde står vi overfor HB Køge, og selvom resultater og tabel ser flot ud, så forholder Søren Krogh sig mere til, hvordan vi bygger en langsigtet kultur op omkring holdet og spillet.

Der er en god stemning, når man bevæger sig omkring holdet i Ådalen. Det har været en god første halvdel af Grundspillet i NordicBet-ligaen, hvor vi topper rækken med 31 point og med hele ni point ned til nummer to. Det begynder mere og mere at ligne en sikker plads i oprykningsspillet, da der er hele 17 point ned til nummer syv.

- Det er lidt specielt, det vi har lavet her, synes jeg. Jeg kan ikke huske noget, der minder om det. Vi har jo slidt i kampene, som har været forventeligt, men det kan egentlig sammenlignes lidt med pokalkampe, hvor vi har mødt modstandere, der løfter sig en del procenter, når de skal spille mod os og foran så mange tilskuere, som vi har på hjemmebane. Det er specielt, fordi det for vores modstandere er nogle meget store kampe, og det synes jeg, gør det endnu mere stærkt, at vi har så meget sammenhængskraft og fight i spillet, siger en glad Søren Krogh og fortsætter:

- Nu spiller vi jo ikke nogen flot kamp i Kolding, men der bliver arbejdet jernhårdt i samtlige minutter, og det er det vi har nu, som vi måske har manglet tidligere i 3F Superligaen. Vi har noget indædthed og er ydmyge, og så arbejder vi bare – også når spillet ikke fungerer.

Den stærke arbejdsmoral og disciplin er noget af det, som Søren håber, at vi kan tage med os ind i 3F Superligaen, hvis vi lykkes med at rykke op:

- Det skal være side 1 i bogen som en base, og så kommer alt andet efter det. Det er klart, at når man er i OB og repræsenterer klubben, så er det med en masse fysisk, fremdrift og power. Det har vi levet op til, og det er det, vi fremover skal bygge tingene op omkring, siger han.

På trods af, at tallene ser rigtige ud på tabellen, så er det dog ikke det, der fylder mest for cheftræneren. Klubben er i gang med en kulturændring, og det er netop derfor, at det er de ting, som Søren bider mærke i, når han skal snakke om status på OB i NordicBet-ligaen:

- Jeg forholder mig ikke så meget til tabellen, men det vi er i gang med at bygge op. Hvilken kultur vi er ved at skabe. Hvilke formationer og strukturer vi skal spille ud fra. Det er egentlig det, der fylder for mig fremfor tabellen. Vi ser langsigtet, så vi forhåbentlig kan lave noget, som er bæredygtigt, når vi træder ind i Superligaen igen. Det er helt klart min ambition med det her. Vi fortsætter, vi kører på, vi arbejder stenhårdt, vi arbejder ekstra, og vi holder fast i det her tryk, som vi har lagt på det hele lige nu. Vi giver ikke slip.

Fansene spiller en stor rolle i kulturen omkring holdet

Kultur er noget, der skal mærkes, og det mener cheftræneren også, at man kan, når man ser, hvordan spillere, stab og fans som en enhed fejrede en hårdt tilkæmpet sejr i Kolding sidste fredag. Derfor ser han også sammenspillet som et element i at bygge en stærk kultur op, som vi kan tage med os videre:

- Kulturen mellem spillere og fans er stærk. Et nedslag i det må være efter kampen i Kolding, hvor vi nærmest kastede os ud til dem, og at der var den der ekstraordinære synergi og samhørighed, som vi har slidt med for en del måneder tilbage.

- Det her med at pointere hvor hårdt der bliver arbejdet, og hvordan vi forsøger at strukturere en trup, som kan bidrage med det, vi gerne vil udtrykke sammen med fansene. Det her med at definere et OB-hold ud fra historik, ud fra en by og ud fra øen er der så meget kraft i, og det ser vi nu, hvor vi ikke spiller en velpoleret kamp derovre, men at fansene sammen med os kæmpede sammen og hev en 2-1 hjem.

Søren håber derfor også på at se en stærk opbakning fra det stribede fællesskab, når vi samles igen i morgen. Hvis du vil være med til at kæmpe sammen med gutterne på banen, kan du sikre dig billet her!

Et stærkere HB Køge

Selvom det endte i en ren målfest, da vi tidligere på sæsonen mødte morgendagens gæster, så mener Søren, at det er lykkedes for HB Køge at få styr på spillet efter en hård sæsonstart. Derfor er det også en stærkere defensiv modstander end i første opgør, vi står overfor i morgen:

- Det bliver noget helt andet. De har set sig selv i spejlet efter en rigtig dårlig sæsonstart. Vi havde en kamp derovre, hvor vi nærmest løb hen over dem. Så de har ændret i deres struktur og har skiftet deres defensive tilgang til kampen, og det gør også, at de kunne slå FC Roskilde 2-0, som vi sled imod. De har haft en pokalkamp mod F. C. København, hvor de taber til sidst på to rigtig sene mål. Det er et andet HB Køge end det, vi så i de første syv-otte runder, siger Søren.

Han mener dog stadig, at det er en kamp, hvor vi må stå stærkest, og som vi skal vinde:

- Nu skal jeg ikke stå her og tale dem op, fordi vi skal ud at være os selv, vi skal ud at være OB, og vi tager ikke så meget højde for, hvem vi møder. Vi kigger selvfølgelig på deres struktur, men vi vil gerne vinde den kamp med alt det, vi har.

Inden kampen varmer vi op med Oktoberfest i Albani Fanzone, hvor der er livemusik og happy hour. Du kan læse meget mere om det, der sker op til kampen lige her!