- De er med på hinandens rejser

05.09.2024 10:44

U14 har lagt godt fra start med to sejre i den nye sæson, og holdet ser frem til næste udfordring på søndag, hvor vi tager imod B.93 på hjemmebane. Med fokus på både spillerudvikling og styrkelse af sammenholdet er drengene klar til at fortsætte deres positive udvikling.

Sæsonen for U14 er knap nok startet, og vi har allerede markeret os som et hold, der er i topform og er klar til at tage enhver udfordring på fodboldbanen op. Med to overbevisende sejre mod HB Køge og Farum BK i bagagen, tyder det på en god sæson for vores U14-drenge. 

- Vi har rigtig dygtige individuelle spillere, som er gode til at klare sig selv ude på banen. Men til at starte med i sæsonen har vi været skarpe til at sætte det i kontekst til hinanden, så deres relationer inde på banen har været rigtig gode. Vi har været enormt afklaret med, hvad drengene rent individuelt skal arbejde med for at lykkes som hold. Det, der har været nøglen til succes, er, at drengene har haft en enorm høj autonomi og medbestemmelse i, hvad de gerne vil blive gode til, og det har harmoneret rigtig meget i den trupsammensætning, vi har på det nuværende U14, hvor der er et godt mix af forskellige typer spillere, siger U14-cheftræner, Mikkel Lassen.  

I denne sæson står drengene over for en ny udfordring – elvemandsfodbold, en disciplin, som de kun har prøvet i et halvt år, hvor både spillets dynamik og taktiske krav ændres.  

- Drengene skal begynde at stifte bekendtskab med elvemandsfodbold. Så det her med, at banen bliver større og længere, hvor der opstår flere rum, og distancerne er større, gør, at vi som hold er nødt til at arbejde mere som en enhed, fortæller Mikkel. 

På U14 sættes der fokus på processen til udvikling, hvilket giver den enkelte spiller mulighed for at komme ind til kernen i det, der skaber gode resultater både individuelt- og holdmæssigt. 

- Det, der er afgørende for deres udvikling, er, at de er med på hinandens rejser og har en forståelse for hinandens udviklingspunkter. Jeg tror, at den gensidige respekt for hinanden gør, at de tør at skubbe sig ud i træningsbanen. Så det er også derfor, at vi sætter meget fokus på sammenholdet. Fordi jo større respekt og jo bedre de har det sammen på banen, jo mere kan de også gå til hinanden, siger Mikkel.  

- Udover at vi lægger rigtig meget vægt på deres udvikling, så lægger vi også meget vægt på træningen i et sammenhold. Det kan blandt andet være noget med konkurrencer i træningen eller at lave nogle sociale øvelser, som styrker drengenes sammenhold. Når man skal møde nogle gode modstandere, som vi heldigvis er så privilegerede af, at vi gør i OB, så er vi nødt til at have et hold, der kan stå imod, når der kommer noget pres på os. Alle er gode i medvind, men det er kun de bedste hold, der er gode i modvind, fortsætter Mikkel. 

På søndag er det igen tid til, at der er point på spil i ligaen. Kl. 13.00 går det løs mod B.93 i Ådalen, og alle er velkomne. Udover at støtte drengene på banen, har du også mulighed for at gøre en forskel udenfor banen. Akademiet står nemlig klar til at samle ind til Red Barnets arbejde for børn i udsatte positioner. Du kan følge OB’s indsamling til Red Barnet her.