Kristian Mørch: Det var spillernes sejr

Kristian Mørch: Det var spillernes sejr — 02.09.2024 12:00

Et mål af Anna Krogh, utallige redninger fra Cayla White og en clearing på stregen i sidste sekund af Marie Holmgaard - Det var nogle de ingredienser der skulle tid for at sikre at 3 point i weekenden, da vi spillede på udebane mod HB Køge.

‎Dermed er vi nu oppe på 7 point efter 4 kampe, og det giver os i skrivende stund en 3. plads, inden den nu står på landsholdspause og en pokalkamp d. 10. oktober.

En æstetisk flot første halvleg

Cheftræner Kristian Mørch var også meget tilfreds med at få de 3 point, men var især glad for første halvleg, hvor han mener, at holdets gameplan nærmest blev fulgt til ende.

- Første halvleg er æstetisk flot, forstået på den måde, at vi lykkes med gameplanen. Vi kommer med masser af gennembrud og kommer tættere på at kunne omsætte det til flere chancer, men mangler at få konverteret det til skud og mål. Vi lykkes med at eksekvere vores gameplan til næsten punkt og prikke. Det HB Køge, der mødte op i første halvleg, var også det HB Køge, vi havde forberedt os på, udtaler han og fortsætter:

- Anden halvleg kommer til at handle mere om, at vi spiller på et historisk svært stadion. Et stadion, hvor der har været vundet 3 mesterskaber for nylig, spillet Champions League, og hvor mange hold generelt har haft det svært. Vi kommer til at forsvare rigtig meget, vores opbygningsspil lykkes ikke, men vi holder dem fra at være rigtig farlige. Vi havde selvfølgelig håbet, at præstationen i første halvleg kunne være den samme i anden halvleg.

En sejr for spillerne

At HB Køge er stærke på hjemmebane, kan der ikke være nogen tvivl om. Siden 2020, hvor HB Køge første gang vandt Gjensidige Kvindeligaen, kan antallet af hjemmebanenederlag tælles på én hånd. Der er derfor flere ting, som spillerne kan tage med sig fra sejren, heriblandt lysten til at kæmpe for og med hinanden.

- Det her var et stort skridt for spillerne. Det var spillernes sejr. De kan tage rigtig meget med i forhold til at arbejde med hinanden og for hinanden. Det er om noget deres præstation. Vi skal dog have omsat vores muligheder til flere skud og chancer i feltet. 

- Arbejdet med og for hinanden, både med og uden bold, er det, vi kan tage med. Et godt eksempel på dette er Zoe Hasenauer, der spiller 10’er, men som i de sidste 10-15 minutter af kampen header 4-5 bolde væk og sikrer, at HB Køges standardsituationer ikke bliver farlige.

Point på en historisk svær udebane

Kampen og sejren over HB Køge var den sidste, inden Gjensidige Kvindeligaen går på en kort landsholdspause. Selvom det er rart at kunne gå på pause med en sejr, så er der også andre positive ting ved at få 3 point.

- Som rækken udvikler sig nu, er der et stort midterfelt, og mange kan tage point fra hinanden, så det gælder om at få taget de point man kan fra de andre. Det at tage point på en historisk svær udebane betyder rigtig meget. Lige så vel betyder det også meget, at vi får nogle af de point, vi føler, vi har spillet os til, men ikke fået. Men det vigtigste er dog stadig præstationen, vi leverer i Køge, afslutter Kristian Mørch.

De 7 point giver os pt. en 3. plads, hvor der er 3 point ned til Brøndby IF på 4. pladsen, mens der er 5 point op til FCN og Fortuna Hjørring, der har lige mange point på 1. og 2. pladsen.

Næste kamp for holdet er den 10. oktober i Gjensidige Kvindepokalen, når vi spiller på udebane mod Kolding IF. Tidspunktet for kampen er ikke kendt endnu.